15.01.2014 2711

Okulumuz 1940´lı yılların başlarında bugün Gümüşyaka Anadolu Lisesi´nin olduğu yerde tek sınıflı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Gümüşyaka´nın gelişip büyümesiyle okulumuzunda öğrenci sayısı artmıştır. 1988 yılında hayırsever Hacı Ahmet ÖLÇER ve Hacı Saliha ÖLÇER çifti bugün Gümüşyaka Ortaokulu olarak hizmet veren binayı yaptırdılar. Yeni binada hizmet veren okulumuzun adı da Gümüşyaka Hacı Ahmet Saliha Ölçer İlköğretim Okulu oldu.  2006 yılında ise bugün okul binamız olarak kullandığımız bina hizmete girdi.

12 yıllık kesintisiz eğitimin başlaması üzere ilkokul ve ortaokul olarak ayrıldık. Gümüşyaka Hacı Ahmet Saliha Ölçer İlkokulu olarak 2006 yılında yaptırılan binada eğitim-öğretim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.