Hacı Ahmet ve Hacı Saliha Ölçer

14.01.2014 3426

Hacı Ahmet ÖLÇER 1907 yılında Yunanistan´ın Nasliç Kasabası´nda doğdu. Eşi Hacı Saliha ÖLÇER de 1917 yılında aynı kasabada dünyaya gelmiştir. Ne Hacı Ahmet ne de eşi Hacı Saliha herhangi bir okul bitirmemişlerdir. Nüfus Mübadelesi ile Yunanistan´dan Türkiye´ye göçen çift  1938 yılında Gümüşyaka´ya gelmişlerdir. Gümüşyaka Köyü´nün kurucuları arasında yer almaktadırlar. Hiç çocukları olmayan çift bir erkek çocuğunu evlat edinmişlerdir.

Hayırsever çift 1973 yılında kendi imkanlarıyla Gümüşyaka´ya içme suyu getirmişler ve depolar yaptırmışlardır. Kendi çocukları olmayan ve o zamanın şartlarındn dolayı eğitim alamayan çift 1988 yılında Gümüşyakaya büyük bir hizmette bulunarak tüm maliyetini kendilerinin karşıladığı bir okul binasını yaptırmışlar ve de uzun süre okulun ihtiyaçlarını karşılamışlardır. Ayrıca arsasınıda kendilerinin bağışladıkları sağlık ocağını yaptırmışlardır.

Buna benzer birçok hayır işinde bulunan çiftin mezarları Gümüşyaka Mezarlığı´ndadır.